0

آموزش نصب افزونه در وردپرس و کار کردن با آن ها

نصب افزونه در وردپرس یکی از مراحل اولیه در راه‌اندازی و ساخت سایت محسوب می شه در حقیقت بعد از خرید هاست ایران میزبان فا یا خارج و نصب وردپرس، در مرحله بعد نوبت به استفاده از افزونه‌ها و پلاگین‌های کاربردی وردپرس می‌رسه تا با استفاده از میلیون ها افزونه وردپرس که هرکدوم از اونها با هدف خاص و قابلیت‌های ویژه‌ای طراحی شده و در مخزن وردپرس ثبت شده‌اند سایت خودتون را حرفه‌ای‌تر کرده و امکانات بیشتری به اون اضافه کنید. افزونه‌ وردپرس این امکان را به ما خواهد داد تا با استفاده از اونها قابلیت‌هایی که در پوسته سایت ما وجود ندارند و کدنویسی اونها انجام نشده در سایت پیاده‌سازی کنیم. افزونه وردپرس شامل موارد گوناگونی میشه که هر کدوم کاربرد خاص خودشون رو دارند و برای یک کار شما میتونید چندین افزونه را تست کرده و ببینید که کدومش امکانات و قابلیت‌های بیشتری در اختیارتون قرار میده تا از اون استفاده کنید. در این مقاله از پایگاه دانش میزبان فا قصد دارم تا به آموزش مدیریت و نصب افزونه وردپرس بپردازم تا با استفاده از این آموزش به کلیه اقداماتی که برای نصب و استفاده از افزونه‌های وردپرس نیاز دارید، آشنا شده و از اونها استفاده کنید. همچنین نحوه تهیه یک افزونه از گیت‌هاب رو هم مشابه چیزی که در آموزش نصب و مدیریت قالب وردپرس دیدیم مرور خواهیم کرد.

در این مقاله آموزشی به مباحث زیر خواهیم پرداخت:

  • آموزش نصب افزونه وردپرس و کار با افزونه ها در وردپرس
  • نصب افزونه از مخزن وردپرس
  • آموزش نصب افزونه وردپرس از پیشخوان وردپرس
  • آموزش نصب افزونه وردپرس در هاست cpanel
  • آموزش نصب افزونه وردپرس از گیت‌هاب
  • حل مشکل نصب نشدن افزونه وردپرس
  • کارهای دسته‌جمعی در صفحه افزونه وردپرس
  • آموزش ویرایش افزونه وردپرس و سفارشی سازی افزونه‌ها

آموزش نصب افزونه وردپرس و کار با افزونه ها

اولین قدم برای مدیریت افزونه وردپرس اینه که به صفحه اختصاص داده شده برای اون مراجعه کنید. بنابراین وارد پیشخوان وردپرس شده و سپس به مسیر افزونه‌ها مراجعه کنید. با مراجعه به این صفحه لیستی از افزونه‌های موجود در سایت خودتونو مشاهده می‌کنید.

برای نصب افزونه وردپرس دو راهکار دارید که می‌تونید توسط این دو راهکار اقدام به نصب و فعال کردن هر نوع افزونه‌ای با هر کارکردی در سایت خودتون اقدام کنید که عبارتند از نصب افزونه از مخزن وردپرس که توسط پیشخوان وردپرس صورت می‌گیره و راهکار دوم نصب افزونه سفارشی که می‌تونید با آپلود کردن افزونه توسط پیشخوان وردپرس و یا از طریق هاست اقدام به نصب و فعال سازی افزونه کنید.

  1. جستجوی افزونه در محیط وردپرس و نصب
  2. دانلود افزونه و نصب آن (از طریق پیشخوان، هاست و گیت هاب)

آموزش نصب افزونه وردپرس و کار با افزونه ها در وردپرس

 

1- آموزش نصب افزونه وردپرس از مخزن وردپرس

برای نصب افزونه وردپرس که از مخزن وردپرس دانلود شده، افزونه سفارشی که خودتان کدنویسی و طراحی کردید و یا اینکه از فروشگاه‌های مجاز فروش افزونه وردپرس خریداری کردید باید از طریق بارگذاری افزونه اقدام کنید.

چنانچه برای نصب افزونه به صورت مستقیم از طریق مخزن وردپرس با مشکل اتصال مواجه هستید یا افزونه تجاری تهیه نموده اید از روش زیر در راستای نصب و راه اندازی افزونه مورد نظر اقدام کنید.

گاهی ممکن است افزونه را خریداری یا دانلود کرده باشید، در صورتی که قصد دارید افزونه را از طریق پیشخوان وردپرس آپلود کنید مراحل زیر را دنبال نمایید:

  1. ابتدا افزونه مورد نظر را از مخزن وردپرس به آدرس wordpress.org  و سپس مراجعه به منوی Download & Extend و زیر منوی plugins یا از آدرس مورد نظرتان دانلود نمایید.
    نصب افزونه وردپرسی
  2. بدین منظور می توانید نام افزونه مورد نظر را جستجو نموده و آن را دانلود و روی سیستم خود ذخیره کنید.
  3. دانلود افزونه از طریق وردپرسدر پیشخوان وردپرس به مسیر افزونه‌ها> افزودن مراجعه کرده و سپس مشابه تصویر زیر روی دکمه بارگذاری افزونه کلیک کنید تا محتوای بخش آپلود فایل براتون نمایش داده بشه.
  4. سپس افزونه‌ای که خریداری و یا دانلود کردید را از سیستم خودتون انتخاب کرده و در نهایت با کلیک روی دکمه هم‌اکنون نصب کن اونو آپلود کنید.
    آموزش نصب افزونه وردپرس و کار با افزونه ها در وردپرس
  5. بعد از اینکه روی دکمه هم‌اکنون نصب کن کلیک کردید منتظر بمونید تا بسته به میزان حجم افزونه عملیات نصب انجام بگیره و به صفحه بعدی که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید هدایت شوید.
  6. در این صفحه همونطوری که در تصویر می‌بینید جزئیات نصب افزونه به شما نمایش داده خواهد شد که در صورت موفقیت آمیز بودن عملیات نصب افزونه دکمه فعال‌کردن افزونه بهتون نشون داده میشه که می تونید در نهایت با کلیک روی این دکمه افزونه نصب شده را در سایت فعال کنید.
بخوانید!  اشتباهات رایج در سئو طراحی سایت

آموزش نصب افزونه وردپرس و کار با افزونه ها در وردپرس

یا با کلیک روی متن بازگشت به نصب‌کننده‌ی افزونه‌ها، به صفحه افزونه‌ها در پیشخوان وردپرس برگردید.

2- نصب افزونه از پیشخوان وردپرس به صورت مستقیم

مخزن وردپرس تا به امروز تونسته تا بیش از 50 هزار افزونه وردپرس را در خودش ثبت کند که می‌تونید با نصب و فعال کردن هر یک از افزونه‌های وردپرس در سایت خودتون از امکاناتی که این افزونه‌ها در اختیار شما قرار می‌دهند استفاده کنید. برای نصب افزونه از مخزن وردپرس مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. ابتدابه کمک آموزش ورود به مدیریت وردپرس و وارد کردن نام کاربری و رمز، به پیشخوان وردپرس لاگین کنید.
  2. به مسیر “افزونه‌ها” در پیشخوان وردپرس مراجعه کرده و سپس روی دکمه افزودن کلیک کنید و یا اینکه مستقیما به مسیر “افزونه‌ها> افزودن” مراجعه کنید تا به صفحه افزودن افزونه هدایت شوید.
  3. با مراجعه به این صفحه لیستی از افزونه‌های پرطرفدار و محبوب را مشاهده خواهید کرد که می‌تونید از آنها هم استفاده کنید.
    آموزش نصب افزونه وردپرس و کار با افزونه ها در وردپرس
  4. حالا برای نصب افزونه همونطور که در تصویر مشاهده می‌کنید نام افزونه مد نظرتون را در فیلد جستجوی افزونه‌ها… که در بالای صفحه در سمت چپ قرار داره وارد کنید و به دنبال افزونه‌ای که هستید بگردید.
  5. بعد از این که نام افزونه را وارد کردید مدت کوتاهی منتظر بمونید تا نتایج جستجو به شما نمایش داده شده و سپس بعد از مشاهده افزونه مدنظرتون در نتایج جستجوی افزونه روی دکمه هم‌اکنون نصب کن کلیک کنید تا عملیات نصب افزونه آغاز شود.
  6. بعد از نصب افزونه این دکمه به نام فعال‌کردن تغییر پیدا میکنه که با کلیک روی اون افزونه فعال شده و می‌توانید تا با مراجعه به صفحه افزونه که در پیشخوان وردپرس و یا زیرمنوهای اصلی اضافه میشه به تنظیمات و سفارشی سازی افزونه برای استفاده از اون اقدام کنید.

3- آموزش نصب افزونه وردپرس در هاست cpanel

اما گاهی پیش میاد که به دلایل بروز خطا و یا عدم دسترسی به پیشخوان وردپرس بخواین تا از طریق FTP و یا هاست اقدام به نصب افزونه وردپرس کنید. برای این منظور چه از FTP استفاده کنید و چه مستقیما از طریق File Manager هاست اقدام به نصب افزونه کنید لازمه تا ابتدا به دایرکتوری یا همون پوشه /public_html/wp-content/plugins/ مراجعه کنید. در اینجا من از هاست سی‌پنل برای آپلود افزونه استفاده می‌کنم.

  1. بعد از ورود به هاست سی پنل یا ورود به هاست دایرکت ادمین روی گزینه File manager کلیک کنید تا به فایل منیجر وارد شده و سپس به مسیری که در بالا بهش اشاره شد مراجعه کنید.
    آموزش نصب افزونه وردپرس و کار با افزونه ها در وردپرس
  2. با مراجعه به این مسیر مشابه تصویر بالا لیستی از پوشه‌ها رو مشاهده می‌کنید که در اون افزونه‌های استفاده شده توسط شما در سایت قرار دارند و هر یک از این پوشه‌ها مربوط به یکی از افزونه‌های شما هستند. حالا برای اینکه بخواهید تا افزونه جدیدی در این بخش اضافه کنید باید پوشه افزونه را در اینجا قرار بدین، بنابراین از پوشه اصلی افزونه خودتون یک فایل فشرده با فرمت zip. تهیه کنید و سپس روی دکمه Upload کلیک کنید تا به صفحه آپلود افزونه هدایت شوید.
  3. بعد از مراجعه به صفحه آپلود هاست سی پنل مشابه تصویر زیر فایل فشرده افزونه خودتون را انتخاب کرده و در هاست آپلود کنید.
    آموزش نصب افزونه وردپرس و کار با افزونه ها در وردپرس
  4. حالا بعد از اینکه آپلود کامل شد روی لینک آبی رنگ پایین صفحه که در تصویر بالا هم اونو می‌بینید کلیک کنید تا به پوشه افزونه‌های وردپرس هدایت شوید. همونظور که در تصویر می‌بینید افزونه مورد نظر شما به هاست اضافه شده و حالا لازمه تا برای ادامه نصب افزونه اونو از حالت فشرده خارج کنید.
  5. مشابه تصویر روی فایل فشرده افزونه راست کلیک کرده و گزینه Extract را انتخاب کنید.
    نصب افزونه روی هاست
  6. سپس در پنجره باز شده روی دکمه Extract Files کلیک کنید تا بسته به حجم فایل افزونه از حالت فشرده خارج شده و پوشه اون به دایرکتوی plugins اضافه شود.
بخوانید!  آموزش ساخت منو در وردپرس

نصب افزونه روی هاست

حالا افزونه با موفقیت در سایت وردپرسی شما نصب شده و کافیه تا اون را فعال کرده و ازش استفاده کنید. برای این منظور به مسیر افزونه‌ها در پیشخوان وردپرس مراجعه کنید و سپس روی دکمه فعال کردن افزونه نصب شده کلیک کنید تا در سایت فعال شده و از اون استفاده کنید.

فعال کردن افزونه در وردپرس

4- آموزش نصب افزونه وردپرس از گیت هاب

گیت‌هاب به عنوان یک سایت برای برنامه‌نویسان و توسعه‌دهندگان هر نوع زبان برنامه‌نویسی هستش که با مراجعه به اون میتونید تا به یک آرشیو بسیار وسیعی از انواع قالب و افزونه وردپرس هم دسترسی داشته باشید و از اونها استفاده کنید. حالا برای اینکه بتونید تا از افزونه‌های موجود در گیت‌هاب استفاده کنید ابتدا به صفحه دایرکتوری افزونه مورد نظر مراجعه کنید، سپس روی بخش سبز رنگ Clone Or Download کلیک کنید و در نهایت با کلیک روی دکمه Download ZIP فایل افزونه را دانلود کرده و در سیستم رایانه‌ای خودتون ذخیره کنید. دقت داشته باشید اگر اولین بار هست به گیت هاب مراجعه می کنید، باید در آن عضو شوید.

دانلود افزونه از گیت هاب

حالا مشابه توضیحاتی که در بالا برای نصب افزونه سفارشی از طریق پیشخوان وردپرس و یا با استفاده از هاست و FTP توضیح داده شد افزونه دانلود شده از گیت‌هاب را نصب و فعال کنید.

حل مشکل نصب نشدن افزونه وردپرس

گاهی اوقات پیش میاد که هنگام نصب افزونه وردپرس با خطاهایی مواجه میشیم که نمیتونیم اقدام به نصب و فعال کردن افزونه خودمون بکنیم. عمومی ترین خطایی که هنگام نصب افزونه برای ما پیش میاد به دلیل محدودیت در حجم آپلود وردپرس هستش که به دلیل بالا بودن حجم یک افزونه قادر به آپلود اون از طریق پیشخوان وردپرس نیستیم که برای حل این مشکل کافیه تا از طریق هاست و یا FTP اقدام به نصب افزونه مورد نظر در دایرکتوری /public_html/wp-content/plugins/ کنید. که آموزش اون رو داخل مقاله ارائه کردیم.

🟢🔵 نکته: برای این منظور پیشنهاد می کنیم دو راهنمای تصویری آموزش افزایش حجم آپلود در وردپرس و آموزش رفع ارور Upload File Size Limit در هاست را مطالعه کنید.

کارهای دسته‌جمعی در صفحه افزونه وردپرس

کارهای دسته جمعی در صفحه افزونه‌های وردپرس هم وجود داره و می تونیم از قابلیت‌های اون برای مدیریت چندین افزونه به صورت همزمان استفاده کنیم. با استفاده از کارهای دسته‌جمعی وردپرس در صفحه افزونه‌ها قادر خواهید بود تا موارد زیر را به صورت کلی در چند افزونه انتخابی اعمال کنید که عبارتند از:

بخوانید!  آموزش بخش coverage سرچ کنسول جدید گوگل
  • فعال کردن افزونه
  • غیرفعال کردن افزونه
  • به‌روزرسانی افزونه
  • پاک کردن افزونه

برای این کار کافیه تا مشابه تصویر زیر افزونه‌های مورد نظر را انتخاب کرده و سپس از قسمت کارهای دسته‌جمعی عملیات مورد نظرتون رو انتخاب کرده و در نهایت با کلیک روی دکمه اجرا اون کار را برای همه افزونه‌های انتخاب شده انجام بدین.

اجرای چند کار روی تعداد زیادی افزونه

همچنین پیشنهاد می‌کنم اگر قصد دارید تا در رابطه با افزونه‌ها حرفه‌ای‌تر عمل کنید مقاله غیرفعال کردن به‌روزرسانی خودکار در وردپرس را مطالعه کنید تا از راهکارهای ارائه شده در این مقاله برای افزونه‌های وردپرس بهره‌مند شوید. از طرفی در صورتی که افزونه بلااستفادهای داشتید می توانید به کمک راهنمای حذف کامل افزونه وردپرس و اطلاعات آن از دیتابیس در خصوص حذف و پاکسازی دیتابیس از جداول اضافی اقدام نمایید.

ویرایش افزونه وردپرس و سفارشی سازی افزونه‌ها

با استفاده از ویرایشگر افزونه وردپرس هم قادر خواهید بود تا به فایل‌های مربوط به افزونه‌ها دسترسی داشته و اونها را ویرایش کنید. این بخش از اهمیت بالایی برخوردار هستش و اگر هر گونه تغییری در افزونه اعمال می‌کنید حتما یک نسخه کپی از تمامی فایل‌های افزونه به عنوان نسخه پشتیبان داشته باشید تا در صورت بروز مشکل بتونید سریعا اون را برطرف کنید. برای تغییر و ویرایش افزونه وردپرس از این بخش مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. به مسیر افزونه‌ها> ویرایشگر در پیشخوان وردپرس وارد شده.
    ویرایشگر افزونه ها
  2. مشابه تصویر زیر از گزینه چندانتخابی که در سمت چپ قرار داره افزونه ای که قصد ویرایش آن را دارید انتخاب کرده و روی دکمه گزینش کلیک کنید تا به صفحه ویرایش فایل‌های افزونه مورد نظر از طریق مسیری که در هاست قرار داره هدایت شوید.
  3. حالا می‌تونید تا در ستون سمت چپ فایل‌های مربوط به کدنویسی افزونه را مشاهده کرده و اقدام به ویرایش آنها کنید.

ویرایش افزونه در وردپرس

در نهایت بعد از ویرایش افزونه روی دکمه بروزرسانی پرونده کلیک کنید تا تغییرات در افزونه‌ای که اونو ویرایش کردید اعمال شود.

با استفاده از ابزار مدیریتی که برای هر کدام از افزونه‌های وردپرس وجود داره می تونید نسبت به فعال کردن، غیرفعال کردن، ویرایش، مشاهده جزییات افزونه و… اقدام کنید که بسته به نوع کدنویسی افزونه میتونه منوهای بیشتری را شامل بشه مشاهده کنید.

آموزش نصب افزونه وردپرس و کار با افزونه ها در وردپرس

همونطور که در تصویر می‌بینید در زیر عنوان هر افزونه عملیات مدیریتی اصلی افزونه‌ها که شامل فعال کردن، غیرفعال کردن، ویرایش و پاک کردن افزونه هستش به شما نشون داده میشه و در بخش توضیحات هم می‌تونید جزییاتی از افزونه به همراه لینک نویسنده، نسخه افزونه و سایر اطلاعات افزونه را مشاهده کنید. با استفاده از نمایش جزئیات می‌تونید تا به صفحه افزونه در مخزن وردپرس دسترسی پیدا کرده و جزییات دقیق‌تر افزونه که شامل لیست تغییرات در به‌روزرسانی افزونه، پشتیبانی و… را ببینید.

امیدوارم که این آموزش هم مورد توجه و پسند شما قرار گرفته باشه و با استفاده از اون بتونید تا به راحتی اقدام به مدیریت و نصب افزونه وردپرس از راه‌های گوناگونی مثل نصب افزونه وردپرس از مخزن وردپرس، نصب افزونه از گیت‌هاب و نصب افزونه از هاست خودتون اقدام کنید. در صورتی که در رابطه با این آموزش سوال و یا مشکلی داشتید از بخش دیدگاه‌ها مطرح کنید تا در کوتاهترین زمان ممکن پاسخگوی شما دوستان وردپرسی باشم.

هاست وردپرس ایرانی

4.5/5 - (28 امتیاز)

نوشته آموزش نصب افزونه در وردپرس و کار کردن با آن ها اولین بار در پایگاه دانش میزبان‌فا پدیدار شد.