0

مقایسه کامل سرچ کنسول جدید گوگل و نسخه قدیم

یکی از ابزارهایی که امروزه برای تحلیل و بهبود عملکرد سایت از آن استفاده می شود، سرچ کنسول گوگل (google search console) نام دارد. بعد از نصب گوگل سرچ کنسول و آموزش نحوه کار با آن می توان به شکلی مناسب از آمارها و ابزارهای درون آن استفاده نمود. پیش تر این ابزار بسیار قدرتمند با نام وبمستر تولز گوگل شناخته می شد اما در سال 2015 نام آن به گوگل سرچ کنسول تغییر یافت. گوگل روی این سرویس و ویژگی های آن به طور مداوم کار کرده و همواره به دنبال بهبود شرایط آن می باشد. به همین دلیل اخیرا سرچ کنسول جدید گوگل به بازار معرفی شده است که قصد داریم در این مقاله از پایگاه دانش میزبان فا به آموزش گوگل کنسول جدید و بررسی تفاوت میان سرچ کنسول جدید و قدیم بپردازیم. اگر هنوز سایت خود را در این ابزار قدرتمند ثبت نکرده اید همین حالا اقدام کنید!

راهنمای ثبت سایت در سرچ کنسول گوگل

مقایسه سرچ کنسول جدید و قدیمموضوعاتی که در این مقاله به آنها پرداخته خواهد شد، عبارتند از:

  • گوگل سرچ کنسول چیست؟
  • آموزش سرچ کنسول جدید گوگل
  • مزایا سرچ کنسول جدید گوگل
  • معایب سرچ کنسول جدید گوگل

سرچ کنسول جدید گوگل گوگل سرچ کنسول چیست؟

google search console چیست؟ این سوالیست که ممکن است ذهن شما را به خود مشغول کرده باشد. به طور کلی کنسول گوگل یک سرویس رایگان است که با ارائه اطلاعاتی جامع درباره وب سایت شما و افرادی که از آن بازدید می کنند، به بهبود موقعیت سایت در نتایج جستجو گوگل یاری می رساند. شما به راحتی می توانید به کمک وبمستر تولز درباره تعداد افرادی که از سایت شما بازدید کرده اند، روش پیدا کردن وب سایت و اینکه دقیقا به کدام یک از صفحات رفته اند یا چقدر توقف داشته اند، اطلاعات جامعی به دست بیاورید. حتی این شانس را خواهید داشت که بررسی کنید از طریق گوشی وارد وب سایت شما شده اند یا این کار را به واسطه یک سیستم دسکتاپ انچام داده اند.

علاوه بر دریافت تمامی این اطلاعات، می توانید مشکلات و ارورهای وب سایت را شناسایی و حل نمایید. امکان افزودن نقشه سایت یا ایجاد robots.txt نیز از دیگر مزیت های سرویس سرچ کنسول گوگل است. مطمئنا اگر شما بتوانید از تمامی این آمارها و اطلاعات موجود به شکلی مناسب استفاده نمایید، می توانید تاثیر آن را در روند فعالیت وب سایت خود احساس کنید.

در صورت تمایل به مطالعه بیشتر می توانید مقاله گوگل سرچ کنسول چیست؟ را مطالعه نمایید.

سرچ کنسول گوگل

آموزش سرچ کنسول جدید گوگل

اخیرا گوگل از نسخه جدید گوگل سرچ کنسول رونمایی کرده است. سرچ کنسول جدید گوگل در مقایسه با نمونه قبلی آنها تغییراتی را داشته است که به بهبود نتیجه نهایی این سرویس ارزشمند کمک کرده است. برخی از مهم ترین این تغییرات عبارتند از:

  • حذف نمایش نتایج جستجوهای ناشناس، کم حجم و طولانی
  • تسهیل نمودن فرآیند دریافت اعلان سایت
  • افزودن ابزار URL inspection برای بررسی ایندکس بودن یا نبودن لینک های وب سایت
  • ارائه گزارش های Manual Action در با طراحی جدید
  • ارائه گزارش های جدیدی نظیر پوشش ایندکس، عملکرد و لینک ها
  • افزایش بازه زمانی نمایش اطلاعات از 90 روز به 16 ماه
  • تغییر در بخش مدیریت و مجوزهای کاربران
  • و…

با تغییراتی که در سرچ کنسول جدید گوگل به وجود آمده است صاحبان کسب و کارهای آنلاین این شانس را خواهند داشت که به شکل بهتری عملکرد وب سایت خود را کنترل کنند. مشخصا موقعیت یک وب سایت در نتایج گوگل می تواند تاثیر شگرفی در نتیجه دریافتی داشته باشد. به همین دلیل باید بتوان به شکلی اصولی تغییراتی را اعمال کرد که به نتیجه مثبت منجر گردد.

وبمستر تولز گوگل این امکان را فراهم کرده است و با تغییراتی که ایجاد کرده در تلاش می باشد تا تاثیر بهتری را در اصولی شدن عملکرد سایت ها بگذارد. اما مسئله ای که باید در نظر گرفت این است که تغییرات همواره با نتایج مثبت یا گاها منفی همراه خواهد بود.

بخوانید!  سئوی داخلی؛ با ۱۴ تکنیک جزو صدرنشین‌های گوگل شوید!

مزایا سرچ کنسول جدید گوگل

بعد از بررسی دقیق تغییرات سرچ کنسول جدید گوگل در مقایسه با نسخه قدیمی تر آن می توان نکاتی مثبت و بعضا منفی پیدا نمود. در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم داشت.

1. ارائه اطلاعات 16 ماه در گوگل کنسول جدید

در نسخه قدیمی google search console امکان مشاهده داده های مربوط به ترافیک سرچ در بازه زمانی 3 ماهه را داشتید. اما با گذر از نسخه قدیمی و روی کار آمدن سرچ کنسول جدید گوگل می توانید اطلاعات 16 ماهه ای را در اختیار داشته باشید و این اتفاق مهمی است. چرا که شما می توانید روند تغییرات سایت را در طولانی مدت مورد بررسی قرار دهید. در نتیجه درک بهتری از عملکرد سایت خود پیدا خواهید کرد.

همه چیز درباره سرچ کنسول جدید گوگل

2. ارائه گزارش های مربوط به بک لینک ها

در نسخه جدید وبمستر تولز گزارشی درباره لینک های جدید ارائه می شود که در آن اطلاعاتی مربوط به بک لینک ها نیز در دسترس است. به همین دلیل اگر شما از ابزاری جداگانه برای کنترل لینک های خارجی داده شده به صفحات وب سایت خود استفاده نمی کنید، می توانید از این گزارش بهره ببرید. به کمک این گزارش می توانید بفهمید که دقیقا چه کسانی به چه صفحاتی از وب سایت شما لینک داده اند. دانستن این موضوع در واقع اولین گامی است که باید برای افزایش ترافیک در صفحات فروش خود بردارید.

3. ارائه گزارش های مربوط به عملکرد سایت و نرخ کلیک آن (CTR)

گزارش عملکرد سرچ کنسول جدید گوگل اطلاعاتی درباره نرخ کلیک و impression سایت در اختیار شما قرار می دهد. وبمستر تولز این امکان را به شما می دهد که 999 نتیجه اول CTR را در فرمت CSV برای هر صفحه سایت، کلمات کلیدی، کشورها و نوع نتیجه مشاهده نمایید. ارائه چنین گزارش هایی در سرچ کنسول گوگل سبب شده است که داده های آن به صورت عملی مورد استفاده قرار بگیرند.

impression چیست و چه فرقی با CTR دارد؟ اگر بخواهیم تعریف دقیقی درباره این اصطلاحات ارائه دهیم باید بگوییم CTR به نرخ کلیک اشاره دارد. یعنی دقیقا درصد تعداد کلیک هایی که در نتایج جستجو گوگل محاسبه می شود. مشخصا هر چقدر که درصد نرخ کلیک بهتر باشد، سایت عملکرد بهتری را داشته است. اما impression در واقع تعداد بازدید از سایت را نمایش می دهد. شما تعداد نمایش یا به صورت ساده تر موقعیت و اهمیت وب سایت در موتورهای جستجو را می توانید به کمک impression سرچ کنسول جدید گوگل دریافت نمایید. آمار ارائه شده معمولا تعداد نمایش کل سایت و به صورت جزئی تر تعداد نمایش سایت برای هر کلمه کلیدی را به شما نشان می دهد.
4. ارسال نوتیفیکیش هایی درباره سلامت سایت

اگر شما از google search console برای پیگیری مشکلات سایت استفاده می کنید، هشدار جدید وبمستر تولز می تواند بسیار کارآمد باشد. مزیت جدید این سرویس این است که هر زمان اتفاقات مهمی روی سایت شما تاثیر گذاشت، از طریق یک نوتیفیکشن آن را به اطلاع شما می رساند. به همین دلیل دیگر نیازی نیست هر موضوعی را به صورت جداگانه تحت نظارت داشته باشید. این نوتیفیکیش ها در سمت راست بالای نوار سربرگ گوگل سرچ کنسول نشان داده می شوند.

5. قابلیت اصلاح و ثبت دوباره صفحات بدون دریافت ارور Correction

در سرچ کنسول قدیم گوگل این امکان را داشتید تا صفحاتی که ایرادات آنها را رفع نموده اید را دوباره ارسال و ثبت نمایید. اما تمامی سوابق ارورها مشخص شده بعد از اصلاح از سرچ کنسول شما پاک می شدند. در سرچ کنسول جدید گوگل شما همچنان امکان اصلاح و ثبت دوباره صفحات خود را دارید. با این حال دیگر مثل نسخه قدیم ارورهای مشخص شده بعد از برطرف شدن، پاک نمی شوند. در نتیجه این امکان را نیز خواهید داشت که ارورهای تکراری را ردیابی و پیگیری کنید.

بخوانید!  معرفی ووکامرس و نقش آن در طراحی سایت
6. ارائه گزارش های Manual Action

در گزارش Manual Action لیستی از نمونه هایی است که یک فرد ناظر درباره صفحاتی از سایت شما که مطابق دستورالعمل های کیفیت وب مستر گوگل نیستند را تعیین می کند. در همین گزارش اطلاعاتی درباره نوع مشکل و راه مناسب برای برطرف کردن آن نیز ارائه می شود. این گزارش سرچ کنسول جدید به شما کمک می کند تا عملکرد بهتری را داشته باشید. چرا که راه حل های مناسب برای رفع عملی مشکلات گفته شده نیز عنوان می شود.

بیشتر بخوانید: چه نوع محتوایی در گوگل رتبه می گیرد؟

7. امکان برقراری ارتباط با کاربران در سرچ کنسول جدید

در وبمستر تولز جدید این امکان را خواهید داشت که ویژگی ها و امکاناتی که در نسخه جدید از دست داده اید را به گوگل اعلام نمایید. گوگل در واقع به دنبال صاحبان وب سایت هایی است که بتواند با آنها درباره تجربه ای که از استفاده از سرچ کنسول جدید گوگل دارند، صحبت کند. این امر مطئنا می تواند به بهبود این ابزار بسیار قدرتمند کمک کند.

8. URL inspection زنده

با استفاده از URL inspection این امکان را خواهید داشت که وضعیت ایندکس شدن URL های موجود در سایت خود را به صورت لحظه ای بررسی کنید. در URL inspection live می توانید ببینید که آیا یک صفحه مشخص در سایت شما می تواند ایندکس شود یا نه. در هنگام استفاده از این ابزار شما تمامی اطلاعاتی که برای صفحات ایندکس شده دریافت می کردید را می توانید دریافت نمایید. علاوه بر این اطلاعاتی مناسب درباره وضعیت کانونیکال صفحات نیز دریافت خواهید کرد.

به طور کلی زمانی که یک صفحه مشخص سایت با چند URL مختلف در دسترس باشد یا صفحات مختلف سایت با محتواهای مشابه URL مشترک داشته باشند، گوگل تمامی این URLها را نسخه های تکراری یک صفحه قلمداد می کند. در نهایت گوگل یکی از این URLها را به عنوان نسخه کانونیکال انتخاب می کند و همان نسخه را Crawl خواهد کرد. نسخه های دیگر نیز URL های تکراری بشمار می روند. حال شما می توانید به دو شکل نسخه کانونیکال را مشخص نمایید:

  • خودتان URL کانونیکال صفحات را بر اساس rel=canonical تعیین نمایید و آن را به گوگل معرفی کنید.
  • در صورت تعیین نکردن URL کانونیکال، گوگل نیز می تواند URL کانونیکال صفحه را مشخص نماید. اما ممکن است مورد انتخابی URL اصلی شما نباشد که اتفاق مناسبی نیست.

بر همین اساس بررسی ایندکس شدن صفحات به صورت زنده می تواند یک ابزار بسیار کاربردی و مفید قلمداد گردد.

9. آموزش های لازم برای گذر از سرچ کنسول قدیم به سرچ کنسول جدید گوگل

گوگل در تلاش است که بتواند تغییرات سرچ کنسول جدید را به شکلی مناسب اطلاع رسانی کرده و آموزش دهد. چرا که این امر سبب آشنایی بیشتر افراد با این تغییرات و سازگاری سریع تر آنها با سرچ کنسول جدید گوگل است. به همین دلیل گوگل اطلاعات زیر را به شکلی مستند در اختیار عموم قرار داده است:

    • چگونه گزارش های خود را در نسخه جدید سرچ کنسول پیدا نمایید؟
    • چگونه از طریق سرچ کنسول جدید کارهای متداول قبلی را به شکل متفاوتی انجام دهید؟
    • در حال حاضر کدام یک از ویژگی های موجود در نسخه جدید پشتیبانی نمی شوند؟

گوگل سرچ کنسول

10. طراحی دوباره UI

از نظر اکثر افراد طراحی جدید UI وبمستر تولز یک اتفاق بسیار سازنده است. به همین دلیل می توان آن را جزء مزایای نسخه جدید کنسول گوگل قلمداد کرد.

UI مخفف User Interface است. UI به معنای رابط کاربری است. این کلمه به ظاهر سایت و هر چیزی که در صفحه نمایش نشان داده می شود، اطلاق می گردد. تصاویر، محتوای متنی، نمودارها، ویدیوها و هر چیز دیگری که در صفحات سایت به نمایش گذاشته می شوند، رابط کاربری یا همان UI بشمار می روند.
بخوانید!  استفاده از ابزارهای رسیدگی به امور سئوی سایت برای کسب‌وکارهای آنلاین

معایب سرچ کنسول جدید گوگل

همانطور که می دانید هر تغییری به یکباره امکان پذیر نیست و چالش های خاص خود را دارد. تغییرات گوگل سرچ کنسول نیز از این قائده مستثنی نیست و در برابر نسخه قدیمی هنوز با کمبودهایی مواجه است. همچون:

1. حذف جستجوهای کم حجم از نتایج

با وجود اینکه گوگل برای حذف داده های مربوط به جستجوهای کم حجم از نتایج خود دلایل مشخصی ارائه داده است، باز هم از نظر برخی کاربران این اتفاق یک عیب بزرگ است. خیلی از افراد روی کلمات کلیدی طولانی تمرکز می کنند. چرا که با این کار می توانند به جای رقابت بر سر کلمات کلیدی اصطلاحا پر حجم که رقابت زیادی را می طلبد، در کلمات کلیدی طولانی تر نتایج ابتدایی را از آن خود کنند. نبود اطلاعات مربوط به این کلمات کلیدی کار را برای کسانی که می خواهند با استفاده از سرچ کنسول جدید گوگل این استراتژی را دنبال کنند، سخت خواهد کرد.

2. نبود توازن میان کنسول جدید گوگل و قدیم

در حال حاضر ممکن است برخی از ویژگی های اصلی سرچ کنسول که روزانه به آنها نیاز پیدا می کنید، در نسخه جدید آن در دسترس نباشند. به گفته خود گوگل برخی از ویژگی های نسخه قبلی هنوز در سرچ کنسول جدید گوگل قرار نگرفته اند. اما آنها معتقد هستند که تمامی ابزارها و گزارش های رایج در نسخه جدید پشتیبانی می شود. برخی از ویژگی های غایب در نسخه جدی وبمستر تولز عبارتند از:

  • نبودن برخی از گزارشات و ابزارها نسخه قبلی در سرچ کنسول جدید
  • امکان استفاده از نسخه موبایلی آن به شکلی کامل در دسترس نمی باشد.
  • همچنان از تنظیمات Property پشتیبانی نمی شود.
  • هنوز از اپلیکیشن های اندروید پشتیبانی نمی شود.
3. عمکلرد ضعیف سرویس در برخی از بخش های آن

برخی از ویژگی های حاضر در سرچ کنسول جدید گوگل هنوز به طور کامل قابل استفاده نیستند و با مشکلاتی رو به رو هستند. به عوان مثال:

  • فرآیند ایندکس شدن URL دارای مشکلاتی است. همگام سازی میان نمایش صفحه ایندکس شده در نتایج گوگل و پیام ایندکس شدن در خود سرچ کنسول گوگل به درستی اتفاق نمی افتد.
  • برخی از اصلی ترین ابزارها و آمارها همچنان در نسخه جدید در دسترس نمی باشند.

مقایسه اصطلاحات ایندکس سرچ کنسول جدید گوگل و نسخه قدیم آن

با معرفی نسخه جدید وبمستر تولز، در اصطلاحاتی که در آن به کار برده شده نیز تغییراتی ایجاد شده است. در ادامه می توانید با اصطلاحات جدید آشنا شوید:

همه چیز درباره سرچ کنسول جدید گوگل

Fetch as Google یک ابزار بسیار قدرتمند که به شما کمک می کندتا صفحات خود را ایندکس کنید. فرآیند ایندکس شدن محتوا با توجه به رتبه وب سایت می تواند بین چند دقیقه تا چند روز زمان ببرد. اگر می خواهید محتوا وب سایت شما سریع تر توسط موتورهای جستجو گوگل ایندکس شوند، می توانید از طریق این قسمت اقدام نمایید.

نحوه کار با گوگل سرچ کنسول جدید کمی متفاوت شده است. به همین دلیل نیاز به دریافت آموزش کامل گوگل سرچ کنسول جدید است. البته سرچ کنسلو جدید گوگل هنوز ویژگی های قبلی خود را حفظ کرده است. اما برای استفاده از ویژگی های اضافه شده باید از شناخت و درک بهتری درباره آنها برخوردار شد. در این مقاله از پایگاه دانش میزبان فا تلاش بر این بوده است که سرچ کنسول جدید گوگل معرفی و تفاوت های آن با نسخه قدیمی مورد بررسی قرار بگیرد.

آموزش کامل کار با گوگل سرچ کنسول

نوشته مقایسه کامل سرچ کنسول جدید گوگل و نسخه قدیم اولین بار در پایگاه دانش میزبان‌فا پدیدار شد.