0

هاست ابری چیست و چه مزیت هایی دارد؟

همان طور که می دانید انواع مختلفی از هاست برای میزبان وب سایت ها وجود دارد. یکی از انواع هاست ها، هاست ابری نام دارد. حتما می پرسید هاست ابری چیست؟ هاست ابری یا همان میزبانی وب ابری که اصطلاحا با نام Cloud Hosting نیز شناخته می شود تکنولوژی نو و تاثیرگذاری است که در این مقاله از پایگاه دانش میزبان فا به بحث و بررسی آن می پردازیم. می خواهیم در ادامه بدانیم هاست ابری چیست و چه کاربردی دارد؟ آیا استفاده از آن پیشنهاد می شود یا خیر؟ برای رسیدن به پاسخ سوالات خود تا پایان این آموزش با ما همراه شوید تا در نهایت به درک عمیق تری از تکنولوژی ابری برسید و دریابید هاست معمولی بهتر است یا هاست ابری؟

ویژگی های بارز هاست ابری چیست؟

قبل از این موضوع باید اشاره داشت که تکنولوژی هاست ابری به شکل های مختلفی پیاده سازی می شود. ممکن است Cloud Hosting روی یک شبکه محدود یا یک شبکه بزرگ پیاده سازی شود. برای درک اینکه بدانید هاست ابری چیست می بایست در ابتدا ویزگی های آن را بدانیم و با یک هاست معمولی مقایسه کنیم تا در نهایت بدانیم بنابر نیاز ما کدام یک مورد استفاده قرار گیرد. از جمله مزایای هاست ابری می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • افزایش پایداری سرویس و تلاش برای رساندن Downtime به صفر
  • استفاده بهینه از منابع سخت افزاری و نرم افزاری
  • ارتقاء نرم افزاری منابع سخت افزاری بدون خاموشی (به منظور بالا بردن سطح نرم افزارهای هیچ خاموشی متوجه سرور نیست.)
  • تعمیر و رفع مشکل سرویس ها بدون از دسترس خارج شدن آنها
  • افزایش سطح قدرت سخت افزاری و پهنای باند شبکه
  • پایداری و عملکرد بیشتر و بهتر در حملات تکذیب سرویس
  • کاهش و یا افزایش هزینه ها بسته به مدل هاست ابری
  • امنیت حساس تر به دلیل وجود تعداد زیادی سخت افزار در سطح شبکه
  • افزایش  امنیت فیزیکی اطلاعات
  • و…
بخوانید!  آژانس خلاقیت چیست-چه خدماتی را پوشش می دهد؟

تشریح ساختار هاست ابری به زبان ساده

در حالت عادی یک سرور به تنهایی برای میزبانی وب پیکربندی و آماده سازی می شود. در Cloud Hosting اینکار به واسطه چندین سرور صورت می گیرد. این ساختار در شرایطی کنترل شده به صورت واقعی یا مجازی در سیستم برای استفاده قرار می گیرد.

معمولا ساختار ابری به این شکل است که کل سرورها بصورت تجمیعی وارد سیستم شده و اطلاعات وب سایت ها بصورت اشتراکی روی آنها قرار می گیرد. به این صورت که چند نسخه از یک وبسایت در سرورهای دیگر وجود دارد و بصورت موازی با هم میزبانی می شوند.

1- افزایش آپتایم با هاست ابری

زمانی که آپتایم به کمک چندین سرور در سطح شبکه تامین شود ریسک دان تایم به حداقل می رسد. به عبارت ساده تر مدت زمان از دسترس خارج شدن سایت ها به حداقل ترین حالت ممکن خود و صفر نزدیک خواهد شد.  زیرا در صورت از دسترس خارج شدن یک سرور، سرورهای دیگر هستند و اجازه نمی دهند وب سایت های واقع بر روی آنها از دسترس خارج شود. گوگل نیز از چنین راهکاری برای همیشه در دسترس بودن سایت و سرویس های خود بهره می گیرد.

آپتایم سرور

جالب است بدانید میزان قطعی های سرور و آپتایم در سئو سایت شما تاثیر گذار خواهد بود. هرچقدر سایت از دسترس خارج گردد به سئوی سایت شما آسیب وارد می گردد.

تاثیر آپتایم در سئو سایت چگونه آپتایم یک هاست خوب را اندازه گیری کنیم ؟

2- استفاده بهینه از منابع سرور

در این مدل هر وب سایت به هر قدری که نیاز دارد از منابع استفاده می کند و مقدار آن نیز کاملا مشخص است. به همین جهت می توان منابع را همواره در بهترین شکل ممکن استفاده و مازاد آن را در بخش دیگری استفاده نمود.

بخوانید!  طراحی سایت ریسپانسیو

3- امکان ارتقاء و تعمیر سرور بدون از دسترس خارج شدن

چنانچه یک یا حتی همه سرورها نیاز به ارتقا یا تعمیر داشته باشند این امکان وجود دارد که به نوبت روی هر سرور اینکار انجام شده و پس از ملحق شدن آن به شبکه برای تامین نیازها سرور دیگر مورد ارتقا و تعمیر قرار گیرد. بدین صورت هیچ اختلال و از دسترس خارج شدنی در شبکه اتفاق نمی افتد پس می توان زیرساخت نرم افزاری و سخت افزاری شبکه و سرورها را ارتقا داد بدون اینکه سایت های روی سرور از دسترس خارج شوند.

4- افزایش سطح قدرت و کارایی سرویس

بسیاری از وب سایت ها هستند که یک سرور بصورت کامل برای مصرف آنها پاسخگو نیست. در اینصورت سرویس ابری متشکل از چند سرور ابری می تواند کارساز باشد. همچنین با اینکار سطح قدرت و کارایی بسیار بالاتری را می توان  تجربه کرد.

5- عملکرد بهتر در برابر حملات

با توجه به اینکه در تکنولوژی ابری مجموعه سرورها به هم متصل هستند امکان این وجود دارد که عملکرد بسیار بهتری در مقابل حملاتی که موجب مصرف بالای منابع می شوند داشت. این مورد بخصوص برای حملات تکذیب سرویس D-DoS بسیار موثر است. بدین ترتیب تا حدی از امنیت بالاتری برخوردار هستید.

6- امنیت شبکه حساس تر

با توجه به اینکه سرویس ابری در چند موقعیت و شبکه قرار می گیرد قاعدتا تعداد سرورهای متصل به شبکه بیشتر است و می بایست حساسیت و کنترل بیشتری روی این موضوع داشت. لازم به ذکر است که راهکاری بسیار خوبی نیز برای اینکار وجود دارد.

بخوانید!  پست مهمان چیست و چه تاثیری بر روی سئو سایت دارد؟

7- بالا رفتن سطح حافظت از اطلاعات

بسیار مهم است که با توجه به پراکندگی جغرافیایی سرورها در صورت آسیب دیدن یکی یا چند سرور در هر صورت حداقل یک نسخه از اطلاعات وجود خواهد داشت. این موضوع سبب می شود امنیت فیزیکی اطلاعات در سرویس ابری بسیار بالا باشد.

حالا که می دانید مزیت های هاست ابری چیست متوجه اید که در صورت پیاده سازی صحیح می تواند سرویس قدرتمندی تلقی گردد. بدین ترتب امکان داون تایم و خاموشی به حداقل خود می رسد، در زمان های ارتقاء سرور با مشکلاتی چون داون شدن و از دسترس خارج شدن سایت ها مواجه نخواهید شد و مزیت های دیگری همچون بالا رفتن امنیت و… در اختیار شماست. این نکته را نیز در نظر بگیرید که زیرساخت ابری نیز اهمیت فوق العاده ای دارد و اماده سازی این زیرساخت نیازمند دانش فنی و استفاده از تجهیزات و قطعات قدرتمند می باشد از طرفی برخی سرویس های هاست دارای زیرساخت بسیار قدرتمندی هستند و گاها دیده می شود چنین هاست هایی با زیرساخت بسیار قدرتمند از هاست های ابری با زیرساخت ضعیف، بسیار بهتر عمل می کنند پس در انتخاب هاست خود ابتدا دقت نمایید که قرار است سایت شما روی چه نوع زیرساختی قرار گیرد و تجهیزات به چه شکل ارائه شده. در این مقاله سعی کردیم به این موضوع که هاست ابری چیست و چه مزیت هایی دارد بپردازیم امیدواریم با مطالعه این مقاله قادر باشید انتخاب دقیق تری به عمل آورید.

نوشته هاست ابری چیست و چه مزیت هایی دارد؟ اولین بار در پایگاه دانش میزبان‌فا پدیدار شد.