چگونه کسب و کار آنلاین موفق داشته باشیم
بسیاری از وب سایت ها در سطح اینترنت بصورت کسب و کار هستند و به نحوی می توان آنها را محل کسب و کار صاحبان آنها دانست. باید توجه داشته موفقیت یک کسب و کار به موارد متعددی وابسته است که قصد داریم در این مطلب چگونگی داشتن کسب و کار آنلاین موفق را مطرح و آن را تشریح نماییم. در ادامه مجموعه ملزومات و قواعدی که موجب راه اندازی صحیح و اصولی، همچنین مدیریت و توسعه موفق کسب و کار می شود اشاره خواهیم کرد.
تشریح ساختار کسب و کار آنلاین موفق
کسب و کار آنلاین موفق همیشه یک برنامه جامع و هدفمند برای خود دارد و اینطور نیست که شرایط موجود رویه آن را مشخص نماید. در واقع کسب و کار آنلاین موفق قدرت بالایی داشته و توان بالایی در مواجهه با مشکلات و مخاطرات موجود دارد. قدرت و اعتبار یک کسب و کار در زمان بحرانی مشخص می شود و کسب و کارهای ضعیف معمولا در این مواقع محکوم به شکست هستند. منظور از قدرت، محبوبیت و اعتبار ناشی از درستکاری، اخلاق، اهمیت دادن به ارزش های انسانی و فراهم نمود بهترین خدمات برای کاربران و مشتریان کسب و کار است. توجه به منافع آنی و کوتاه مدت موجب می شود کسب و کار آنلاین از بزرگترین امتیاز محروم شود و آن امتیازی است به نام محبوبیت برند! محبوبیت یک برند سبب می شود کسب و کار آنلاین روز به روز قوی تر شده و بتواند مسیر توسعه را هموار تر ببیند. یکی از بازخوردهای بسیار خوب محبوبیت این است که خود مشتریان نیز به بازوی تبلیغاتی شما تبدیل می شوند که عاملی بسیار تعیین کننده در کسب سهم فروش بازار است. کسب و کار آنلاین موفق شاخصه های بسیار زیادی دارد که در زیر به موارد مهم اشاره شده است:
- برای کسب و کار هدف گذاری شده و برنامه جامع و منظمی برای آن وجود دارد.
- محصولات و خدمات کسب و کار آنلاین دارای شاخص کیفی بسیار بالایی است.
- به کاربران ارزش بالایی داده می شود و خدمات پس از فروش و همچنین پشتیبانی مناسبی به عمل می آید.
- روند برندسازی و تبلیغات بصورت درستی پیاده سازی می شود.
- کسب و کار آنلاین موفق، قدرت و نفوذ لازم را برای عملکرد مطلوب دارا می باشد.
- مدیریت کسب و کار آنلاین موفق، فرد یا مجموعه ای جاه طلب متناسب با اصول کسب و کار اخلاقی هستند.
دستورالعمل های راه اندازی اصولی کسب و کار آنلاین
راه اندازی کسب و کار یکی از مهمترین بخش های کار است. می توان این موضوع را مانند فنداسیون یک ساختمان در نظر گرفت که کل بنا بر روی آن قرار می گیرد. در صورتی که فنداسیون، استحکام و ساختار مناسبی نداشته باشد کل بنا حتی با بهترین شرایط، حالت پایداری نخواهد داشت. هر کسب و کاری در مرحله راه اندازی یک سری دستورالعمل ها دارد که برای کسب و کارهای آنلاین نیز ملزومات خاصی وجود دارد. در ادامه مجموعه ملزومات و دستورالعمل های لازم ذکر می شود:
- تهیه پیش طرح کامل و همچنین واکاوی و امکان سنجی آن
- تهیه طرج جامع تفسیلی با ذکر جزئیات
- ثبت شرکت ( در صورت نیاز به فعالیت با هویت حقوقی )
- تامین منابع مالی لازم و نیروی انسانی متخصص و مورد نیاز
- انتخاب نام برند با توجه به معیارهای مهم و تاثیرگذار
- ثبت برند و نام دامنه های لازم برای آن
- راه اندازی کامل سایت و تامین کامل زیرساخت های آن
- پیاده سازی سیستم های مورد نیاز نیاز ( مانند درگاه پرداخت، سرویس ها، خدمات و … )
- دریافت مجوزهای مورد نیاز ( مانند نماد اعتماد الکترونیکی، نماد وزارت ارشاد و … )
دستورالعمل های مدیریت موفق کسب و کار آنلاین
پس از راه اندازی کسب و کار آنلاین، کار وارد مرحله مدیریت می شود. در مرحله مدیریت، کنترل مناسب اوضاع در مواقع عادی و اتخاذ تمهیدات لازم برای مواقع بحرانی اهمیت بسیار بالایی دارد. در واقع در مرحله مدیریت تمامی تلاش بر مبنای حفظ کسب و کار است و همچنین تلاش برای بوجود آوردن وضعیت و رویه عادی فعالیت کسب و کار. از مجموعه دستورالعمل های مهم و تاثیرگذار در مدیریت موفق کسب و کار آنلاین می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- کنترل منظم و دقیق تمامی بخش های کسب و کار آنلاین
- تلاش برای افزایش آگاهی و بالا رفتن بازدهی و کارایی
- تامین مطلوب زیرساخت ها به منظور بالا رفتن سطح کیفی
- تلاش برای بالا رفتن هماهنگی تیم کسب و کار آنلاین
- ایجاد روحیه کاری بالا و تیمی بین اعضای تیم کسب و کار آنلاین
- ایجاد فضای رقابتی بین اعضای تیم کسب و کار آنلاین
- و …
دستورالعمل های توسعه موفق کسب و کار آنلاین
هر کسب و کار آنلاین که به فکر توسعه، گسترش فعالیت و پیشرفت نباشد دیر یا زود به سمت نابودی خواهد رفت. در واقع بسیاری از اقدامات موثر و تاثیرگذار در مرحله توسعه صورت می گیرد. این همان موضوع جاه طلبی مثبت را مطرح می کند که می بایست عوامل و مدیران کسب و کار آنلاین این روحیه را داشته باشند تا کسب و کار بیش از پیش رشد کند. از مجموعه دستورالعمل های توسعه موفق کسب و کار آنلاین می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- تلاش برای فراگیرتر کردن نام و برند کسب و کار آنلاین
- فراهم نمودن زیرساخت های توسعه کسب و کار آنلاین
- پیاده نمودن الگوهای موفق توسعه کسب و کار
نتیجه گیری و جمع بندی
هر کسب و کار آنلاین موفق و بزرگی را که در نظر بگیرید مسلما کوله باری از تجربه های ناشی از مواقع بحرانی دارند که با موفقیت از آنها بیرون آمده اند. در بسیاری از مواقع تفاوت کسب کارهای ضعیف و شکننده با کسب و کارهای قوی و بزرگ در این است که کسب و کارهای آنلاین ضعیف هر مشکلی را بهانه ای برای توجیه ضعف خود پیش می کشند اما کسب و کارهای قوی از تهدیدها فرصت می سازند. در دنیای کسب و کارهای آنلاین قطعا رقابت بالاست و این رقابت هر روز بیشتر می شود. اگر هر کسب و کاری بر مبنای اصول تمامی تلاش خود را در جهت رقابت سالم بکار گیرد قطعا موفقیت سهم آن کسب و کار خواهد بود. نا امیدی و پایین بودن اعتماد به نفس در کسب و کارها راهی ندارد و باید تلاش کرد جزو بهترین ها بود. زمانی که یک کسب و کار نام و اعتبار لازم را کسب و جزو بهترین ها شد آنموقع است که سیل عظیم و قابل توجه مشتریان به سمت آنها کشیده خواهد شد.
نوشته چگونه کسب و کار آنلاین موفق داشته باشیم اولین بار در پایگاه دانش میزبانفا پدیدار شد.