تکنیک لینک سازی داخلی برای مقالات جدید
تقویت مقالات جدید با لینک سازی داخلی
لینک سازی داخلی بهترین و ایمن ترین روش برای تقویت یک صفحه از سایت و بهبود جایگاه آن در نتایج جستجو است.
بسیاری از سایت های اینترنتی با توجه به میزان رقابت و سختی کلمات کلیدی هدف نیازی به لینک سازی خارجی نداشته و با رعایت استانداردهای سئو تکنیکال، ارائه محتوای با کیفیت و توجه به لینک سازی داخلی می توانند جایگاه مناسبی در نتایج جستجو داشته باشند.
ربات های گوگل برای درک ارتباط موضوعی صفحات و تشخیص میزان اهمیت و اعتبار صفحات از لینک ها استفاده میکنند. زمانیکه ربات ها وارد یکی از صفحات سایت شما میشوند کلیه لینک های قرار گرفته در آن صفحه را بررسی کرده و ارزش و اعتبار آنها را با توجه به متن لینک شده (Anchor Text) افزایش میدهند.
معمولا زمانیکه یک محتوای جدید را به سایت اضافه میکنیم تلاش میکنیم تا با لینک دادن به مقالات قدیمی تر یا صفحات ارزشمند سایت به رشد جایگاه آنها نیز کمک کنیم ولی این مقالات جدید نیز نیازمند لینک سازی و افزایش اعتبار هستند. برای آنها چه راه حلی وجود دارد؟
در گذشته مقاله ای برای بهبود سئو سایت با استفاده از مقالات قدیمی منتشر کرده ایم ولی در این مقاله یک تکنیک بسیار کاربردی و البته ساده را به شما معرفی میکنیم تا شانس کسب جایگاه برای مقالات جدید سایت را افزایش دهید.
مقالات جدید چه لینک هایی دریافت میکنند؟
با انتشار هر محتوای جدید در سایت عملا بخشی از فرآیند لینک سازی داخلی به صورت اتوماتیک انجام میشود. مهمترین فضاهایی که مقالات جدید در آنها نمایش داده شده و لینک سازی داخلی اتفاق می افتد عبارتند از:
1- صفحه اصلی سایت
معمولا صفحه اصلی هر سایت مهمترین و ارزشمندترین صفحه از نظر اعتبار برای لینک سازی داخلی است. در بسیاری از سایت ها فضایی برای نمایش آخرین مقالات در صفحه اصلی در نظر گرفته شده است و هر محتوای جدید به محض انتشار یک لینک داخلی از این صفحه دریافت میکند.
مشکل اصلی زمانی ایجاد میشود که با انتشار مقالات جدید عملا این بخش به روز رسانی شده و لینک داخلی به آن مقاله دیگر وجود ندارد. در نتیجه نمیتوان به عنوان یک راه حل دائمی به آن نگاه کرد.
2- صفحات دسته بندی یا برچسب
هر محتوای جدید احتمالا در یک یا چند دسته و برچسب مختلف قرار میگیرد. این صفحات با توجه به لینک سازی های داخلی و خارجی معمولا ارزش و اهمیت زیادی داشته و تاثیر مستقیم بر سرعت ایندکس و افزایش اعتبار مقالات جدید خواهند داشت.
صفحات آرشیو تعداد محدودی از مقالات جدید را نمایش میدهند و بعد از انتشار هر مقاله جدید یکی از موضوعات قرار گرفته در آن به صفحه دوم انتقال می یابد. مقالاتی که در اولین صفحه آن دسته یا برچسب هستند بیشترین ارزش و اعتبار را از نظر لینک سازی داخلی دریافت میکنند. پس این فضا نیز در زمان انتشار یک مقاله بسیار مهم است ولی به مرور ارزش و تاثیر خود را از دست میدهد.
3- نمایش مقالات مرتبط در صفحه سایر مقالات
در بسیاری از سایت ها همانند وبسیما فضایی برای نمایش مقالات مرتبط در نظر گرفته شده است. در برخی سایت ها این بخش آخرین مقالات سایت را نشان داده و در برخی دیگر آخرین مقالات همان دسته بندی نشان داده میشود.
عملا با انتشار یک محتوای جدید ممکن است تعداد زیادی لینک از سایر صفحات سایت برای آن ایجاد شود. ولی به مانند صفحه اصلی و صفحات دسته بندی این فضا نیز به مرور تغییر کرده و مقالات جدیدی جایگزین آن میشوند.
جمع بندی
به طور کلی میتوان گفت؛
لینک سازی داخلی در فضاهای ثابت ارزش و تاثیر بسیاری دارد ولی به مرور زمان و با انتشار مقالات جدید این اثربخشی کمرنگ خواهد شد.
در نتیجه نمیتوان به این روش ها بسنده کرد و باید راه حلی دائمی و کاربردی برای رفع این مشکل پیدا کنیم. به نظر شما بهترین راه برای حل این مشکل چیست؟ درست حدس زدید؛ لینک سازی از محتوای سایر مقالات به این مقاله جدید.
لینک هایی که درون متن یک مقاله قرار گرفته اند تا همیشه باقی مانده و ارزش و تاثیر آنها به مرور زمان از دست نمیرود. سوالی که در اینجا مطرح میشود این است که از چه مقالات و صفحاتی باید برای مقاله جدید لینک سازی کرد؟ در ادامه یک راه حل کاملا کاربردی و استاندارد به شما معرفی میکنیم.
لینک سازی داخلی از مقالات قدیمی سایت با موضوع مرتبط
زمانیکه محتوای جدیدی در سایت منتشر میکنیم بهترین راه حل برای تقویت آن شناسایی صفحات مرتبط و لینک سازی داخلی از درون محتوای آنها به این مقاله است. البته این کار میتواند بسیار دشوار و زمانبر باشد زیرا:
- بسیاری از سایت ها چندین نویسنده دارند و نویسندگان اطلاع دقیقی از محتوای مقالات دیگران ندارند.
- ممکن است مقاله ای با موضوع مرتبط وجود داشته باشد ولی با توجه به اینکه مدت ها از تاریخ انتشار آن گذشته است از دید شما پنهان بماند.
- آنالیز همه صفحات سایت و پیدا کردن بخش های مرتبط میتواند از زمانی که برای نوشتن مقاله جدید صرف کردید طولانی تر شود.
منظقی نیست که ما زمان زیادی را برای پیدا کردن فرصت های لینک سازی داخلی صرف کنیم، به نظر شما بهترین راه برای پیدا کردن منابع مرتبط در سایت چیست؟
پاسخ به این سوال ساده است؛ جستجو در گوگل!
صفحات و مقالات سایت شما توسط ربات های گوگل ایندکس و بررسی میشوند، الگوریتم های گوگل براساس محتوای این صفحات موضوع و مفهوم آنها را درک کرده و جایگاهشان را در نتایج جستجو مشخص میکنند. هر مقاله جدید یک مفهوم یا عبارت کلیدی جدید را هدف گذاری میکند.
به احتمال زیاد با جستجو در گوگل صفحه دیگری که با این عبارت جایگاه مناسبی داشته باشد پیدا نخواهیم کرد. برای پیدا کردن بهترین صفحات یک راه حل ساده وجود دارد. کافیست آدرس سایت خود را با عملگر :site در گوگل جستجو کرده و عبارت کلیدی مقاله جدید را در ادامه آن قرار دهید.
با این روش گوگل بهترین صفحاتی که در سایت شما مرتبط با این موضوع هستند را نمایش میدهد.
به تصویر زیر دقت کنید. در سایت آکادمی وبسیما مقاله جدیدی با عنوان ریدایرکت 301 چیست منتشر شده است و ما در نظر داریم بهترین صفحات برای لینک سازی داخلی را شناسایی کنیم. با استفاده از همین تکنیک به نتایج زیر میرسیم.
با این روش 4 مقاله که از نظر محتوایی کاملا به موضوع ریدایرکت 301 مرتبط هستند و در بخشی از محتوای آنها به این مفهوم اشاره شده است را یافتیم.
حالا که صفحات مرتبط را پیدا کردیم کافیست یک آنالیز ساده بر روی آنها انجام داده و در جایی که به موضوع مقاله جدید اشاره شده است یک لینک داخلی برای آن ایجاد کنیم.
دقت داشته باشید که لازم نیست در همه صفحات یا تعداد زیادی از آنها این کار را انجام دهیم. اگر برای هر مقاله جدید 3 تا 5 مطلب مرتبط و فرصت لینک سازی در سایت خود پیدا کنیم کافیست.
با این کار 2 اتفاق مهم خواهد افتاد:
1- مقالات قدیمی سایت به روزرسانی شده و کاربران میتوانند هنگام مطالعه منابع جدید را پیدا کنند.
2- مقالات قدیمی لینک های داخلی ارزشمندی را دریافت میکنند و شانس بیشتری برای کسب جایگاه خواهند داشت.
نکته حیاتی!
موفقیت در سئو نیازمند توجه به جزئیات و البته جلب رضایت کاربر است. قبل از آنکه در این صفحات لینک سازی کنید دقت داشته باشید که آیا کاربران شما با دیدن آن لینک بر روی آن کلیک خواهند کرد؟ اگر این لینک برای کاربران مفید نیست به احتمال زیاد از نظر ربات های گوگل نیز ارزشمند نخواهد بود.
لینک سازی بی هدف نه تنها به بهبود جایگاه آن صفحه کمک نمیکند بلکه ممکن است درک گوگل از محتوای قدیمی را نیز به اشتباه تغییر دهد.
همین حالا امتحان کنید
مقالات زیادی در حوزه آموزش سئو منتشر کرده ایم که اجرای بیشتر آنها ممکن است دشوار بوده یا برای نمایش تاثیر خود به زمان زیادی نیاز داشته باشند. ولی اجرای این تکینک بسیار ساده بوده و آنالیز تاثیر آن زمانبر نیست.
برای اینکه تاثیر و ارزش این تکنیک را بهتر درک کنید پیشنهاد میکنیم همین کار را برای آخرین مقاله ای که در سایت خود منتشر کرده اید انجام دهید. با روشی که گفتیم صفحات مرتبط با آن را پیدا کرده و در فضای مناسب لینک مقاله جدید را قرار دهید.
برای آنکه تاثیر این روش را سریعتر مشاهده کنید صفحات به روز رسانی شده را با استفاده از ابزار URL Inspection در پنل گوگل سرچ کنسول معرفی و درخواست ایندکس مجدد را ارسال نمایید.
نتیجه این آزمایش را احتمالا طی یک هفته بر روی جایگاه مقاله جدید خود خواهید دید. لطفا نتایجی که از این روش دریافت کردید و تغییر رتبه مقالات جدید را در بخش نظرات همین صفحه به اشتراک بگذارید تا با استفاده از تجربیات یکدیگر به راه کارهایی ساده تر و کاربردی تر برسیم.
نوشته تکنیک لینک سازی داخلی برای مقالات جدید اولین بار در وبسیما پدیدار شد.