0

Protocol چیست ؟

در مفاهیم شبکه به مبحث پروتکل می رسیم و کاربران سوال می کنند که پروتکل چیست؟ در واقع پروتکل که به صورت porotocol نوشته می شود به معنای قرارداد ، شیوه و اصول ، راهکار و سیاست می باشد. با بررسی و شناخت انواع پروتکل های موجود در اینترنت خیلی ساده تر می توان نسبت به فعالیت های روزمره اینترنتی اقدام نمود. آشنایی با پروتکل های استاندارد شبکه برای وبمستران و صاحبان وب سایت ها یک الزام محسوب می گردد. در این مقاله از پایگاه دانش میزبان فا قصد داریم به معرفی انواع پروتکل های شبکه بپردازیم.

معنی پروتکل به زبان ساده

در کل مجموعه قوانینی که تعیین می کند چگونه دو کامپیوتر درون شبکه با یکدیگر ارتباط برقرار نمایند مانند : IP  و TCP
به عنوان مثال ما می خواهیم یک سرویس FTP راه اندازی کنیم ، به معنای File Transfer porotocol و همینطور که مشخص است این سرویس در جهت انتقال اطلاعات فعالیت دارد، هم اکنون ما می خواهیم برای انتقال اطلاعات از این طریق یک سری سیاست و استاندارد تدوین نماییم که کاربران این سیستم طبق این چارچوب از سرویس FTP به این قوانین و سیاست هایی که ما برای سرویس خود وضع نموده ایم پروتکل گفته می شود .
Protocol ها یک سری قوانین، اصول ها و چارچوب هایی است که تعیین می کند یک عمل جزء چه گروه و شاخصه ای قرار می گیرد و از چه سیاست هایی پیروی می کند.

بخوانید!  دلایل عدم موفقیت طراحی سایت

معرفی انواع پروتکل های شبکه

همانند این است که شما به یک کشور خارجی سفر نمایید؛ هنگامی که می خواهید با مردم آن کشور یا شهر ارتباط برقرار کنید یکی از قوانین این است که میبایست زبان رسمی آن کشور را بلد باشید و پس از آن نیز باید از قوانین و استاندارد های آن کشور پیروی نمایید. پروتکل نیز مجموعه ای از قوانین برای ارتباط رایانه ها با یکدیگر و ارتباط رایانه ها با یک شبکه داخلی یا خارجی است.

معرفی انواع پروتکل های شبکه

تاکنون به این فکر کرده اید که انواع پروتکل های موجود در اینترنت چه مواردی هستند؟ در ادامه به بررسی انواع پروتکل های استاندارد شبکه خواهیم پرداخت.

  • HTTP: پروتکل رایج وب سایت های اینترنتی و هاست های ارائه شده به مشتریان
    پروتکل http چیست؟
    HTTPS:
    پروتکل رایج SSL  در اینترنت برای سایت های امن
  • FTP: پروتکل رایج انتقال فایل ها در محیط اینترنت
  • IP: پروتکل تعیین مسیر و ارسال بسته های TCP / IP
  • FTAM: پروتکل دسترسی به فایل ها و بسته ها می باشد.
  • SMTP: پروتکل رایج انتقال پست الکترونیکی و ایمیل می باشد.
  • Telnet: پروتکل رایج برقرای ارتباط از راه دور می باشد.
  • SNMP: پروتکل نظارت بر شبکه و مدیریت شبکه می باشد.
  • DNS پروتکل چیست : پروتکل می باشد که آدرس IP هاست را به دامنه نسبت می دهد.
  • پروتکل tcp/ip چیست؟
    TCP:
    پروتکل کنترل و نظارت بر تحویل منظم داده ها می باشد.
  • PPP: پروتکل ارسال سریال می باشد.
  • DHCP: پروتکل جهت تخصیص آدرس های IP دینامیک در شبکه می باشد.
  • ECiP: پروتکل فراهم کننده یک اتصال قابل اطمینان نقطه به نقطه بر روی UDP
  • و سایر پروتکل ها
بخوانید!  DMCA چیست و قانون کپی رایت هزاره دیجیتال در گوگل

به منظور افزایش امنیت وب سایت ها، از پروتکل https به جای پروتکل http بهره گرفته می شود. پس باید بدانید که HTTPS چیست؟ آشنایی با HTTPS به روش کبوتر نامه‌بر  و اینکه  چرا باید از SSL استفاده کنیم؟ تاثیر HTTPS در سئو سایت چیست.

در این مقاله آموزشی سعی بر این بود که به بررسی انواع پروتکل های موجود در اینترنت بپردازیم تا در نهایت خواننده درک کند پروتکل چیست و چه کاربردی دارد. آشنایی با انواع پروتکل های شبکه موجب می شود صاحبان وب سایت ها به طرز ملموس و بهتری بتوانند به عملکردهای خود بپردازند.  اگر بخواهیم معنی پروتکل را به صورت ساده تر ذکر نماییم باید بگوییم که هرگاه در محیط اینترنت یک عملی قرار است انجام شود و در پی آن یک نتیجه ای حاصل شود، پروتکل آماده و تدوین می گردد. این عمل طبق آن پروتکل و استاندارد هایی که در آن قرار داده شده است راه اندازی می گردد. پروتکل مجموعه قوانینی است که تعیین می کند چگونه کامپیوتر های درون یک شبکه با یکدگیر و با کامپیوتر های خارج از شبکه ارتباط برقرار نمایند.

نوشته Protocol چیست ؟ اولین بار در پایگاه دانش میزبان‌فا پدیدار شد.