فین تک چیست ؟ چالش های استارت آپ های حوزه فین تک
آیا استارت آپ های فین تک در ایران شانسی برای موفقیت دارند؟
همه افراد بشر از خرد و کلان با مسائل مالی سر و کار دارند. فرقی نمی کند، شما یک شخص حقیقی یا مالک یک سازمان حقوقی باشید، شما نیازمند سر وسامان دادن به امورمالی خود هستید.
این بازار وسیع، فرصت مناسبی است تا استارت آپ ها در این حوزه به ارئه خدمات نوین مالی پرداخته و از پیچدگی فرآیند های مالی بکاهند.
فین تک چیست؟
فین تک ( fintech ) در واقع فناوری مالی است به آن معنا که ازفناوری های نوین جهت تسهیل فرآیند های مالی استفاده کنیم.
استارت آپ فین تک سه هدف اساسی را دنبال می کند: کاهش هزینه ها، از بین بردن روال طولانی فرآیند های مالی در ادارات متعدد و در نهایت پیش بینی خطرها و ریسک های احتمالی.
انواع کاربرد های فین تک
استارت آپ فین تک در ۵ زمینه مختلف حوزه کسب و کار قابل اجرا و پیاده سازی خواهد بود.
- حوزه بانکداری و بیمه
- ارائه راه حل های مالی برای کسب وکارها
- سیستم های مدیریت مالی شخصی یا راه حل های وام دهی شخصی
- برقراری امکان همکاری کسب و کار ها (B2B،B2C و C2C)
- محاسبه و پیش بینی رفتار مشتری در حوزه بانکداری خرد ، اختصاصی و شرکتی
مزایای استفاده از استارت آپ فین تک
استارت آپ فین تک می تواند عملیات پیچیده و وقت گیر مالی را برای مردم عادی ساده سازی کرده و به فرآیند های ساده و کم هزینه بدل سازد.
در گذشته، این خدمات تنها در اختیار بخش کوچکی از ثروتمندان بود و مردم عادی کمتر از آن بهره می برند اما استات آپ فین تک این محدودیت ها را از میان خواهد برد.
به عنوان مثال در گذشته ای نه چندان دور فرآیند سرمایه گذاری بسیار پیچیده بود درحال حاضر با کمک استارت آپ فین تک دستیابی به اطلاعات مورد نیاز سرمایه گذاری در اختیار عموم قرارگرفته و مردم می توانند با ریسک کمتری سرمایه های خود را به گردش در آورند.
همچنین با کمک استارت آپ فین تک می توان اطلاعات مشتری را به شیوه های بسیار دقیق و پیچیده گرد آوری کرده و مورد بررسی قرار داد به این ترتیب سیستم وام دهی بسیار ساده تر از گذشته خواهد بود و ریسک پذیره نویس به شکل محسوسی کاهش خواهد داشت به این ترتیب می توان انتظار داشت درخواست های بیشتری از سوی بانک ها تایید شوند.
استارت آپ فین تک چطور رشد می کنند؟
برخلاف تصور عمومی استارت آپ فین تک در پی نابودی سیستم سنتی مالی نیست بلکه در پی ارتقا و به روز رسانی آن است.
استارت آپ فین تک می تواند صنعت مالی و بانکداری را متحول ساخته و برای ارائه دهندگانش درآمد های چشم گیری ایجاد کند.
استارت آپ فین تک از سه راه فعالیت می کند:
- کاهش هزینه ها و افزایش کیفیت خدمات که صد درصد برای مشتریان بسیار سودمند خواهد بود.
- ارزیابی خطرها و ریسک های احتمالی می تواند منجر به جذب سرمایه و جلوگیری از هدر رفت منابع شود.
- شکستن مرزها و محدودیت های زمانی با کمک اینترنت که مسلما از سوی سیستم های سنتی چندان امکان پذیرنخواهد بود.
امکانات فناوری های نوین برای استارت آپ فین تک
نوآوری و خلاقیت موجود در فناوری های جدید این امکان را فراهم آورده تا هر شخصی در گوشه و کنار جهان با یک لپ تاپ، مودم و کارت اعتباری بتواند برای خود کسب و کاری راه اندازی کند.
استفاده از فناوری مزیت رقابتی قابل توجهی برای پیشگامان ایجاد خواهد کرد که در وفادارسازی مشتری بسیار سودمند خواهد بود و چه بسا کسب و کارهای مالی را متحول کند.
فناوری های جدید از هوش مصنوعی تا واقعیت مجازی و رایانش ابری می توانند کیفیت خدمات مالی را متحول کنند.
به عنوان مثال بیگ دیتا و تحلیل های دقیق قادر خواهد بود دسترسی به اطلاعات شهودی و تحلیل آن ها را توسعه بخشیده و دقت آن را افزایش دهد و نقش بی نظیری درآینده صنعت بانکداری و خدمات مالی به وجود آورد.
بنا براین اگر در پی راه اندازی یک استارت آپ فین تک هستید می توان به شما نوید داد که امکان موفقیت شما بسیار بالاست.
چالش های استارت آپ فین تک
دنیای حقیقی مخصوصا در زمینه مالی با تصورات مبتکران استارت آپ ها بسیار متفاوت است و این بزرگترین چالش استارت آپ ها خواهد بود.
مشکلات و سختی ها بسیار زیاد است و در مسیر پیچیدگی های بی شماری وجود دارد بنابر این اگر از تخصص کافی برخوردار نباشید و یا ایده خود را به درستی اجرا نکنید ممکن است با شکست مواجه شودید.همچنین یافتن ایده هایی که قبلا اجرا نشده باشند دشوار خواهد بود.
سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در استارت آپ فین تک نسبت به سایر استارت آپ ها حساسیت بیشتری به خرج می دهند و باید واقعا خوب باشید تا سرمایه گذاران را قانع کنید.
بحث بعدی اعتماد سازی است که از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است سیستم سنتی مالی سال هاست مشغول فعالیت است و توانسته اعتماد مشتریان را جلب کند شما برای اینکه بتوانید جایگاه خود را پیدا کنید و به اعتماد مشتریان دست یابید راه پیچیده ای پیش رو خواهید داشت.
آخرین چالش کمبود قانون در این حوزه است، از آنجا که استارت آپ فین تک در سراسر جهان تازه آغاز به کار کرده قانون در بسیاری موارد پیش بینی های لازم را به عمل نیاورده است.
نوشته فین تک چیست ؟ چالش های استارت آپ های حوزه فین تک اولین بار در داده پردازان راستین. پدیدار شد.